Smartwurk, voor lokale samenwerking

 • Vind de leukste zzp'ers en studenten
 • Vind de hipste ontmoetingsplekken
 • Vind inspirerende evenementen en activiteiten
 • Vind inspirerende opdrachtgevers

Voor wie is het?

Ontdek Smartwurk in twee minuten!

Wie zijn te vinden op Smartwurk?

Deel je verhaal, je kennis en je ideeën!

Wat gebeurt er in jouw vakgebied of regio?

Volg de laatste ontwikkelingen!

Partners

 • Leeuwarden 2018
 • NDC Mediagroep
 • Rabobank
 • Stadsregio Leeuwarden
 • Leeuwarden Studiestad
 • Kamer Van Koophandel

Voor zzp'ers

Laat zien wie je bent!

Henk-Jan zoekt een enthousiaste student grafische vormgeving voor een afstudeeropdracht!
Zzp'er op Smartwurk

Voor zzp'ers

Laat zien wie je bent!

Vertel je verhaal, ontmoet en inspireer. Op Smartwurk kun je opdrachten plaatsen, je werk presenteren en je visie delen. Laat zien wie je bent door het delen van nieuws, werk, interessante evenementen of door het plaatsen van een blog. Werk samen met andere zzp'ers en starters bij jouw in de buurt en vind interessante opdrachten.

Ben je op zoek naar een ambitieuze starter of student die jou kan helpen bij je werkzaamheden? Dat kan! Jij helpt een student of starter aan werkervaring en zelf werk je aan de groei van je bedrijf. Dat is niet alleen tof, maar ook nog eens heel maatschappelijk verantwoord.

Hoe het werkt? Heel simpel. Op Smartwurk kun je jezelf profileren door het aanmaken van een gratis profiel met een eigen etalage: een online portfolio waarin talent, competenties en eigen werk op een actieve manier worden weergegeven. Zo ben je nog beter vindbaar voor opdrachtgevers of voor collega zzp'ers die graag met jou willen samenwerken.

Enthousiast? Mooi! Meld je dan aan op Smartwurk en join onze community.

Doe ook mee!
Zzp'er

Kom jij ons team versterken?

Deel je ambitie!

Smartwurk is ontwikkeld met de inbreng van veel verschillende partijen. We hebben de basis voor het platform gelegd, maar we willen Smartwurk met jouw hulp en inzet nog leuker en smarter maken!

Samen met onze ambassadeurs en partners zijn we druk bezig met de ontwikkeling van hele toffe evenementen en activiteiten op het gebied van ondernemerschap en talentontwikkeling. Jouw inbreng, tips en ideeën als zzp'er zijn daarbij van harte welkom! We zoeken o.a. enthousiaste zzp'ers die actief zijn op social media en hun blog of actueel nieuws op hun vakgebied met ons willen delen.

Wil je dus meedenken en meewerken aan de verdere groei van het Smartwurk-platform, of gewoon eens sparren over samenwerking en kennisdeling, dat kan! Neem contact met ons op voor een gezellige dosis brainstormen, netwerken en koffie drinken.

Voor starters en studenten

Laat zien wie je bent!

Laura studeert fotografie en zoekt een toffe stageplaats!
Student op Smartwurk

Voor starters en studenten

Laat zien wie je bent!

Werk samen met ervaren zzp'ers, doe werkervaring op en breid je netwerk uit. Laat zien wat je kan, maar ook wat je nog wil leren. Deel je ambitie en laat je vinden door interessante opdrachtgevers!

Of je nu werkervaring wil opdoen, je netwerk wil uitbreiden, op zoek bent naar een toffe stageplek of wil starten als zelfstandig ondernemer, je volgende stap begint hier.

Hoe het werkt? Heel simpel. Op Smartwurk kun je jezelf zichtbaar maken door het aanmaken van een persoonlijk, gratis profiel met een eigen etalage: een online portfolio waarin je talent, ambities en competenties op een actieve manier worden weergegeven. Zo ben je nog beter vindbaar voor interessante opdrachtgevers of medestudenten die graag met jou willen samenwerken.

Enthousiast? Mooi! Meld je dan aan op Smartwurk en join onze community!

Kom je ons helpen?
Student

Stage lopen bij Smartwurk?

Deel je ambitie!

Smartwurk is ontwikkeld met de inbreng van vele partijen. Wij hebben de basis gelegd, maar we willen Smartwurk met jouw hulp en inzet nog leuker en smarter maken.

Samen met onze partners zijn we druk bezig met het ontwikkelen van hele toffe evenementen en activiteiten op het gebied van ondernemerschap en talentontwikkeling. Jouw inbreng, tips en ideeën zijn daarbij van harte welkom!

Wil je stage lopen bij Smartwurk, een afstudeeropdracht doen of gewoon eens sparren over samenwerking en kennisdeling? Dat kan! Neem contact met ons voor een gezellig dosis brainstormen, netwerken en koffie drinken.

Voor opdrachtgevers

Vind lokaal talent!

De Rabobank zoekt een enthousiaste ontwerper voor een marketingcampagne!
Opdrachtgever op Smartwurk

Voor opdrachtgevers

Vind lokaal talent!

Zoek en vind getalenteerde zzp'ers, starters en studenten bij u in de buurt. Van vormgevers tot ontwikkelaars, tekstschrijvers en fotografen en andere specialisten. Of u nu op zoek bent naar een ervaren zzp'er voor een opdracht, een starter, of een student voor een werk- of stageplaats, Smartwurk maakt lokaal talent zichtbaar.

Hoe het werkt? Heel erg simpel. Op het platform kunnen zzp'ers, starters en studenten zichzelf profileren door het aanmaken van een online portfolio waarin talent, competenties en eigen werk op een actieve manier worden weergegeven. Zo kunt u snel en efficiënt de juiste kandidaat vinden voor uw vraag of opdracht.

Door het aanmaken van een persoonlijk, gratis profiel kunt u uw bedrijf of organisatie onder de aandacht brengen door het delen van nieuws, evenementen, acties of door het plaatsen van een opdracht of innovatievraag.

Gelooft u ook in lokaal talent en regionale samenwerking? Meld u dan ook aan op Smartwurk en join onze community op Smartwurk!

Ook uw steentje bijdragen?
Opdrachtgever

Partner of ambassadeur worden

Doe mee!

De basis voor Smartwurk is gelegd, maar samen met onze partners en ambassadeurs willen we Smartwurk nog leuker en smarter maken. Daarbij is uw kennis en inbreng van groot belang.

Gelooft u net als ons in regionale samenwerking en kennisdeling? In talentontwikkeling en ondernemerschap? Zie de mogelijkheden om bij te dragen als ambassadeur of partner!

Over Smartwurk

Wie we zijn en wat we doen

Website Smartwurk

Wat is Smartwurk?

Smartwurk is een online platform voor regionale samenwerking en kennisdeling; een toffe ontmoetingsplaats voor zzp'ers, starters, studenten en opdrachtgevers binnen de provincie Friesland.

Op Smartwurk kun je jezelf zichtbaar maken door het aanmaken van een online portfolio waarin talent, competenties, ambities en werk op een actieve manier worden weergegeven. Door het plaatsen van een "post" in de vorm van nieuws, opdrachten, werk of evenementen hou je elkaar op de hoogte van nieuws en activiteiten in de regio en werk je samen aan projecten en opdrachten.

Ontdek Smartwurk in twee minuten!

Volg het laatste nieuws smart op je mobiel!
Mobiele Smartwurk-gebruikers

Waarom Smartwurk?

Wij geloven in de kracht van lokaal talent, regionale samenwerking en kennisdeling. Vanuit deze gedachte is Smartwurk ontwikkeld. Met de inbreng van vele enthousiaste zzp'ers, opdrachtgevers, onderwijsinstellingen en partners vanuit het bedrijfsleven is dit platform tot stand gekomen.

Onze ambitie? Samenwerken in Friesland nog leuker maken! Door het verbinden van zzp'ers, starters en opdrachtgevers willen we het samenbrengen van vraag en aanbod niet alleen leuker, maar ook nog eens een stuk makkelijker maken.

Doe ook mee!
Gebruikers Smartwurk

Wie zijn de mensen achter Smartwurk?

Tja, dit is onderhand best wel een mooie groep aan het worden! Het Smartwurk-team is een mooie mix van ondernemende zzp'ers, studenten en bedrijven die gezamenlijk bouwen aan de ontwikkeling van het platform. Ons kantoor in Leeuwarden is met grote regelmaat een broedplaats van brainstormsessies, deadlines en heel veel koffie. Samen met de betrokken partners en ambassadeurs werken we elke dag aan nieuwe concepten en ideeën om Smartwurk nog leuker te maken.

Meedoen? Dat kan!

Wil je meedenken en meewerken aan de verdere groei van het Smartwurk-platform, of gewoon eens sparren over samenwerking en kennisdeling? Zie de partnerpagina voor meer informatie of neem contact met ons op voor een gezellige dosis brainstormen, netwerken en koffie drinken.

Maak kennis met een aantal smartwurkers

Partner worden

Samen komen we verder!

Word ook ambassadeur of partner van Smartwurk.
Partners Smartwurk

Doe ook mee!

Smartwurk is tot stand gekomen met de inbreng van vele enthousiaste zzp'ers, partners en onderwijsinstellingen. Het doel? Het creëren van een innovatieve samenwerking tussen zzp'ers, starters, studenten en opdrachtgevers binnen de provincie Friesland. De basis voor Smartwurk is gelegd, maar samen met onze partners en ambassadeurs willen we Smartwurk nog leuker en smarter maken.

De rol van ambassadeur is bedoeld voor iedereen die Smartwurk een warm hart toedraagt. Ambassadeurs helpen Smartwurk breed onder de aandacht te brengen en zetten hun kennis en expertise in bij de ontwikkeling van nieuws, activiteiten en toffe evenementen. Samenwerken en verbinden, dat doen we graag samen met onze ambassadeurs. We zijn o.a. op zoek naar enthousiaste zzp'ers en bedrijven die actief zijn op social media en hun blog of actueel nieuws op hun vakgebied met ons willen delen.

Kamer Van Koophandel Leeuwarden 2018 Leeuwarden Studiestad Neushoorn Leeuwarden NDC Mediagroep Rabobank Stadsregio Leeuwarden

Partners

Als partners van Smartwurk investeert u in lokaal talent, regionale samenwerking en kennisdeling. Samen met u willen we werken aan economische groei en talentontwikkeling in Friesland. Mede dankzij uw kennis, inbreng en investeringen kunnen wij nieuwe activiteiten en projecten ontwikkelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het opzetten van innovatielabs, zzp-café's, startupevenementen en nog veel meer activiteiten waarbij opdrachtgevers, zzp'ers en studenten elkaar ontmoeten.

Als partner in deze samenwerking kunt u een bijdrage leveren in de vorm van geld of in natura. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het faciliteren van ontmoetings- en werkplekken, het plaatsen van opdrachten, het inzetten van kennis en expertise, het mede-organiseren van evenementen en bijeenkomsten, etc. Daarvoor krijgt u niet alleen veel exposure en betrokkenheid; u investeert ook nog eens in lokaal talent! Zo laat u zich als partner van Smartwurk zien als een maatschappelijk betrokken ondernemer.

Enthousiast? Neem contact met ons op en meld u aan als partner.

Vrijwaring

Algemeen

De informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Smartwurk is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze website en de online applicatie kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt.

De informatie op deze site kan door Smartwurk zonder nadere aankondiging worden gewijzigd. Smartwurk neemt de nodige zorgvuldigheid in acht bij het samenstellen en onderhouden van de site en maakt gebruik betrouwbaar bronnen.

Externe links

Deze website bevat links naar websites die door andere partijen dan Smartwurk worden aangeboden. Deze links zijn uitsluitend ter informatie. Smartwurk heeft geen zeggenschap over deze websites en is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor de daarop aangeboden informatie, producten of diensten.

Gebruik informatie

Smartwurk aanvaardt geen aansprakelijkheid voor enige directe of indirecte schade die is of zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie of communicatie in de ruimste zin, behoudens opzet of grove schuld. Aan de inhoud van deze website kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Bronvermelding

Professionals die gebruik maken van deze site mogen informatie van Smartwurk op deze site citeren en gebruiken bij hun werkzaamheden, mits dit gebeurt in de geest van de Smartwurk en voorzien van bronvermelding. Echter gebruik van informatie geplaatst door gebruikers zal altijd in overleg met de betreffende gebruiker moeten gebeuren.

Techniek

Deze website kan elementen bevatten die te downloaden zijn. Smartwurk garandeert niet de werking van deze elementen en sluit elke aansprakelijkheid met betrekking tot de bruikbaarheid, geschiktheid of functionaliteit van deze zaken of de mate waarin deze virussen kan bevatten uit. Smartwurk aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het downloaden, installeren of gebruiken van deze software.

Smartwurk kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade ten gevolge van het gebruik van elektronische communicatiemiddelen waarmee toegang tot de applicatie kan worden verkregen, waaronder schade aan hard- en/of software van elektronische communicatiemiddelen, schade ten gevolge van de niet-aflevering of vertraging van de elektronische berichten en misbruik van elektronische berichten door derden of door programmatuur/apparatuur.

© Smartwurk b.v. 2015. Alle intellectuele rechten, waaronder het auteursrecht, zijn voorbehouden.

Privacybeleid

Algemeen

Smartwurk biedt via communicatiemiddelen informatie en diensten. Indien u hiervan gebruik maakt beschikt Smartwurk over bepaalde gegevens van u. Smartwurk gaat zorgvuldig met uw gegevens om. De verwerking van uw gegevens voldoet aan de wet- en regelgeving die van toepassing is op de bescherming van de persoonlijke levenssfeer, waaronder de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Smartwurk zal geen persoonsgegevens aan derden verstrekken, tenzij daartoe een wettelijke verplichting bestaat of u hiervoor zelf uitdrukkelijk toestemming heeft gegeven.

In deze privacyverklaring wordt informatie gegeven, welke gegevens en voor welke doeleinden deze gegevens geregistreerd worden. Voor de duidelijkheid wordt er onderscheid gemaakt tussen persoonsgegevens en verkeersgegevens.

Persoonsgegevens

Tijdens onze dienstverlening wordt er in sommige gevallen gevraagd naar uw persoonsgegevens. Deze omvatten bijvoorbeeld naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en socialmediagegevens en kunnen worden gebruikt:

 • om de dienstverlening technisch mogelijk te maken;
 • om in te schatten of u voor de betreffende dienstverlening geschikt bent;
 • om u te laten weten of de betreffende dienstverlening geschikt is voor u of niet;
 • om u inloggegevens te verstrekken voor deelname aan bepaalde dienstverlening;
 • om u na afloop van de dienstverlening uit te nodigen voor het invullen van een vragenlijst om na te gaan hoe het met u gaat en uw mening te vragen over de dienstverlening;
 • om u na het invullen van vragenlijsten persoonlijk te berichten;
 • om de dienstverlening te evalueren;
 • voor administratieve doeleinden;
 • voor het doen van onderzoek ten behoeve van dienstverlening en de verkoop van producten en diensten van Smartwurk.

Verkeersgegevens

Tijdens onze dienstverlening worden verkeersgegevens geregistreerd. Deze omvatten bijvoorbeeld de datum van aanmelding voor een account, gebruikte onderwerpen, bekeken onderwerpen en URL's en kunnen gebruikt worden:

 • voor beheertechnische doeleinden zoals voldoende servercapaciteit voor het aantal bezoekers;
 • voor administratieve doeleinden zoals de verwerking van betalingen;
 • voor onderzoeksdoeleinden zoals effectiviteit van dienstverlening;
 • voor het aanbieden van de meest relevante informatie op de website.

Vernietiging persoonsgegevens

Uw persoonsgegevens inclusief opgegeven e-mailadressen worden vernietigd:

 • als u 12 maanden niet inlogt in uw persoonlijke omgeving;
 • als u zich tussentijds afmeldt voor de omgeving en vraagt om verwijderen van uw gegevens.

Cookies

Op de delen die alleen toegankelijk zijn voor deelnemers wordt gebruik gemaakt van cookies. Deze worden alleen gebruikt om de toegang te controleren en ter vergemakkelijking van het gebruik van de omgeving. U kunt uw browser zo instellen dat cookies worden geweigerd of dat u wordt gewaarschuwd wanneer cookies worden aangemaakt.

Wijziging privacyverklaring

Smartwurk behoudt zich het recht deze privacyverklaring te wijzigen. De privacyverklaring is online beschikbaar voor inzage en kan op ieder gewenst moment geraadpleegd worden om zicht te krijgen op eventuele wijzigingen.

Algemene voorwaarden

Ten aanzien van de dienstverlening van Smartwurk gelden de volgende algemene voorwaarden en alle toepasselijke wettelijke regels. Door gebruik te maken van de Website van Smartwurk aanvaardt de gebruiker aan deze voorwaarden gebonden te zijn.

 1. Definities

  In deze Algemene Voorwaarden worden de volgende definities gehanteerd, zowel in enkelvoud als in meervoud.

  1. Account: het gratis lidmaatschap op grond waarvan de Gebruiker toegang krijgt tot de interactieve onderdelen van de Website.
  2. Content: alle via de Website toegankelijke gegevens en bestanden van Smartwurk of de Gebruikers, zoals bijvoorbeeld geplaatste berichten, opdrachten, advertenties, illustraties, video- en geluidsfragmenten, foto's, blogs, nieuws en evenenementen.
  3. Dienstverlening: de dienstverlening die door Smartwurk wordt aangeboden door middel van de Website of andere wijze, bestaande onder meer uit het aanbieden van een platform waarop Gebruikers met elkaar in contact kunnen komen voor samenwerking en kennisdeling.
  4. Gebruiker: de internetgebruiker die op een of andere manier gebruik maakt van de Website, waaronder inbegrepen, maar niet beperkt tot, Opdrachtgevers, Zzp'ers, Starters, Studenten en Adverteerders.
  5. Smartwurk-team: de personen in dienst van of als vrijwilliger werkzaam voor Smartwurk.
  6. Website: de website Smartwurk.nl.
  7. Smartwurk: de besloten vennootschap Smartwurk Management B.V., gevestigd op de Kerkbuurt 8, 9005 PB te Wergea, KvK-nummer 61888648.
  8. Algemene Voorwaarden: deze Algemene Voorwaarden, ongeacht de vorm waarin deze worden kenbaar gemaakt.
 2. Toepasselijkheid
  1. De Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten en op alle (rechts)handelingen tussen Smartwurk en de Gebruiker, ook wanneer die (rechts)handelingen niet mochten leiden tot, of niet in verband staan met, een overeenkomst.
  2. Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle Accounts, geplaatste Content en op ieder gebruik van de Website door Gebruikers (zowel via uw computer als via mobiele apparatuur of enige andere softwareapplicatie).
  3. Smartwurk mag deze Algemene Voorwaarden eenzijdig wijzigen. Gebruikers worden geadviseerd om via de reguliere kanalen op de Website de Algemene Voorwaarden regelmatig op wijzigingen na te gaan. Indien de Gebruiker ook na wijziging van de Algemene Voorwaarden gebruik blijft maken van de Website, wordt hij geacht de gewijzigde Algemene Voorwaarden onherroepelijk te aanvaarden.
  4. Indien het Lid via de webshop van Smartwurk.nl een betaald abonnement afsluit, zijn daarop aanvullende voorwaarden van toepassing.
 3. Dienstverlening
  1. Smartwurk biedt op de Website een platform aan waarop gebruikers o.a. met elkaar in contact kunnen komen voor samenwerking en kennisdeling. Smartwurk heeft daarbij slechts een faciliterende rol en kan dan ook niet verantwoordelijk worden gehouden voor handelen of nalaten van een Gebruiker door middel van of in verband met de Website of anderszins. Smartwurk is te allen tijde gerechtigd (de inhoud van) haar dienstverlening aan te passen en/of te beëindigen.
  2. Smartwurk draagt geen verantwoordelijkheid voor het voldoen aan werk gerelateerde verplichtingen door gebruikers onderling, waaronder begrepen het voldoen aan enige betalingsverplichting en de juiste uitvoering van de te verrichten werkzaamheden.
  3. Smartwurk biedt de door haar zelf geplaatste informatie op de Website, voor zover het toepasselijke recht zulks toestaat, aan op "as is"-basis, met uitsluiting van eventuele uitdrukkelijke of stilzwijgende garanties, toezeggingen of vrijwaringen van welke aard dan ook, met inbegrip van (doch niet beperkt tot) de uitsluiting van garanties ter zake van gerechtigheid tot (eigendoms) rechten, voldoende kwaliteit, geschiktheid voor een bepaald doel en niet-inbreuk op eigendomsrechten of rechten van derden. Met name garandeert Smartwurk niet:
   • dat de informatie op de Website juist, volledig, geschikt, actueel en niet onrechtmatig is, waaronder mede verstaan de door Gebruikers opgegeven informatie;
   • dat de Website ononderbroken zal werken, vrij zal zijn van virussen, trojans en andere fouten en/of gebreken, en dat eventuele gebreken zullen worden verholpen;
   • en dat derden niet de Website en/of de systemen van Smartwurk onrechtmatig zullen gebruiken.
 4. Gebruik Dienstverlening

  De Gebruiker garandeert dat alle gegevens, waaronder mede, maar niet beperkt tot, naam, adresgegevens en e-mailgegevens die hij in het kader van de Dienstverlening verstrekt volledig, juist en actueel zijn en dat hij de Dienstverlening uitsluitend voor zichzelf zal gebruiken. Daarnaast garandeert de Gebruiker dat hij bevoegd is om gebruik te maken van de Dienstverlening.

  1. De Gebruiker is zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van de op de Website gepubliceerde gegevens. Hij garandeert dat de inhoud van deze gegevens juist, actueel en betrouwbaar is en niet in strijd is met de geldende wet- en regelgeving en niet onrechtmatig is. Daarnaast garandeert hij dat hij met deze gegevens andere Gebruikers niet onheus bejegent, en dat hij de belangen en de goede naam van Smartwurk niet zal schaden.
  2. Smartwurk behoudt zich het recht voor de door de Gebruiker opgegeven informatie te wijzigen en/of in te korten. Smartwurk behoudt zich tevens het recht voor – doch is daartoe niet verplicht – om Content te weigeren of te verwijderen van de Website, bijvoorbeeld omdat deze onjuist of onbetrouwbaar zijn, in strijd zijn met de wet of onrechtmatig zijn jegens derden, zonder dat dit op enige wijze kan leiden tot enig recht van de Gebruiker op schadevergoeding.
  3. Smartwurk is bij overeenkomsten tussen de Gebruikers geen partij. Smartwurk kan dan ook geen enkele controle uitoefenen op de kwaliteit, veiligheid of de legaliteit van de opdrachten en/of werkzaamheden, de juistheid van de Content of de bevoegdheid van de Gebruikers om werkzaamheden te laten verrichten en/of uit te voeren. Gebruiker vrijwaart Smartwurk jegens enige vordering van derden verband houdende met dergelijke zaken.
  4. Het gebruik van de (persoons-) gegevens die door middel van de Website door Gebruiker worden verkregen mogen uitsluitend worden gebruikt voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt. Het is niet toegestaan om deze gegevens te verwerken voor enig ander doel, waaronder begrepen – maar niet daartoe beperkt – iedere vorm van ongevraagde communicatie (spam). Het is evenmin toegestaan om persoonsgegevens (waaronder e-mailadressen) van Gebruikers te verzamelen voor welke reden dan ook.
  5. Indien het Gebruiker naar het oordeel van Smartwurk.nl geheel of gedeeltelijk tekort schiet in de nakoming van het bepaalde in artikel 5.6 sub h, is het Gebruiker aan Smartwurk.nl zonder dat een aanmaning of een andere voorafgaande verklaring vereist is telkens voor elke niet-nakoming een onmiddellijk opeisbare boete verschuldigd van EUR 1.500,- (vijftienhonderd Euro). Deze boete komt Smartwurk.nl toe onverminderd alle andere rechten of vorderingen van Smartwurk.nl, daaronder mede begrepen het recht op nakoming en het recht op schadevergoeding naast de boete.
 5. Plaatsing Content
  1. De Gebruiker dient zich te onthouden van ongeoorloofd gebruik van de Website en zal zich bij het opstellen en plaatsen van Content gedragen conform hetgeen door Smartwurk mag worden verwacht van een zorgvuldig Gebruiker.
  2. Met betrekking tot het plaatsen van Content zal de Gebruiker;
   • geen handelingen verrichten of Content plaatsen die in strijd zijn met wet- of regelgeving, de goede zeden of de openbare orde;
   • alle op de Website weergegeven of aan hem gerichte voorschriften en aanwijzingen in acht nemen, waaronder aanwijzingen van het Smartwurk team;
   • geen inbreuk maken op of anderszins in strijd handelen met intellectuele eigendomsrechten van Smartwurk.nl of derden;
   • geen handelingen verrichten of Content plaatsen die overlast veroorzaken voor andere Gebruikers of bezoekers van de Website;
   • geen spam of andere ongewenste berichten verspreiden aan andere Leden of bezoekers van de Website via bijvoorbeeld instant messaging (zoals MSN, ICQ, Yahoo, etc.), direct messaging (het berichtensysteem in de Website van Smartwurk.nl) en e-mail;
   • geen Content van Smartwurk.nl of andere Gebruikers wijzigen, wissen of onbruikbaar maken;
   • geen Malware verspreiden;
   • geen robots, spiders, toepassingen voor het doorzoeken van websites of andere middelen voor het zoeken of indexeren van (delen van) de Website en Content van Gebruikers;
   • de beveiliging van Smartwurk.nl niet ontwijken of verwijderen.
  3. De Gebruiker is verantwoordelijk voor de inhoud van alle Content die via zijn Account op de Website worden geplaatst.
  4. Het Gebruiker erkent dat Smartwurk.nl niet verplicht is om actief Content van Leden te beheren, te bewerken, voor plaatsing op de Website te controleren of te monitoren. Smartwurk.nl staat niet in voor de kwaliteit, juistheid of rechtmatigheid van de Content van Leden.
  5. Indien Smartwurk.nl of het Smartwurk team vaststelt dat bepaalde Content van Gebruikers niet aan deze Algemene Voorwaarden voldoet, kan Smartwurk.nl de inhoud of vormgeving van deze Content naar eigen goeddunken wijzigen of verwijderen. Smartwurk.nl of de Smarwurk team mag de inhoud of de vormgeving van de Content ook wijzigen om de leesbaarheid of de algemene kwaliteit van de Website te waarborgen. Smartwurk.nl en het Smarwurk team zijn niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor het al dan niet uitvoeren van de in dit artikel genoemde activiteiten.
  6. Door het aanbieden van Content op de Website geeft de Gebruiker toestemming deze gegevens op de Website te publiceren en garandeert tot het geven van die toestemming bevoegd te zijn. Gebruiker is er mee bekend dat de positionering van zijn Content op de website afhankelijk is van een aantal factoren en dat daaraan geen rechten kunnen worden ontleend.
  7. De Gebruiker mag (ter uitsluitende beoordeling van Smartwurk.nl) geen Content op de Website plaatsen:
   • die (seksueel) intimiderend, beledigend, discriminerend of van pornografische aard is of die anderszins naar algemene maatstaven als controversieel moet worden beschouwd;
   • waarin piramidespelen of kettingbrieven worden gepromoot;
   • die de privacy of persoonlijke levenssfeer van andere Gebruikers of bezoekers van de Website schendt;
   • waarin een foto of afbeelding is opgenomen van een andere persoon zonder diens toestemming;
   • materiaal dat verwijst naar het verrichten van illegale diensten of diensten die op enige wijze schade kunnen veroorzaken aan eigendom van anderen;
   • materiaal waarin op enige wijze melding wordt gemaakt dan wel wordt verwezen naar een andere, met de Website concurrerende of vergelijkbare website;
   • die gericht is op het werven van personeel, met uitzondering van Content die wordt geplaatst binnen Jobs;
   • voor reclame- of marketingdoeleinden.
  8. Indien het Gebruiker meent dat een ander Gebruiker of een bezoeker van de Website handelt in strijd met dit artikel 5, kan hij Smartwurk.nl hiervan op de hoogte stellen.
 6. Onderhoud

  Smartwurk is gerechtigd de Website (tijdelijk) buiten gebruik te stellen of te beperken in het geval dit bijvoorbeeld noodzakelijk is voor het onderhouden of aanpassen van de Website, zonder dat hierdoor enig recht op schadevergoeding jegens Smartwurk ontstaat.

 7. Referenties
  1. Een Opdrachtgever is gerechtigd een referentie toe te voegen aan het profiel van de Gebruiker door wie hij bepaalde werkzaamheden heeft laten uitvoeren. In de referentie worden de aldaar gevraagde gegevens door de Opdrachtgever verstrekt.
  2. Opdrachtgever staat er voor in dat de informatie die in een referentie wordt verstrekt te goeder trouw en waarheidsgetrouw is en vrijwaart Smartwurk voor enige aanspraak van een derde terzake daarvan.
  3. Smartwurk is te allen tijde gerechtigd een referentie te verwijderen. Zij kan daar mede, doch niet uitsluitend toe overgaan indien, naar aanleiding van een melding, blijkt dat de referentie onjuist, onbetrouwbaar of onmiskenbaar onrechtmatig is, dan wel anderszins niet voldoet aan de Voorwaarden Referenties zoals gepubliceerd op de Website.
  4. Een referentie dient in ieder geval aan de volgende voorwaarden te voldoen:
   • een referentie mag geen lasterlijk, vulgair, obsceen of racistisch taalgebruik bevatten;
   • een referentie mag geen persoonlijke gegevens bevatten ten aanzien van een Gebruiker;
   • een referentie mag geen links en/of scripts bevatten;
   • een referentie dient te zijn toegevoegd door de Opdrachtgever en dient betrekking te hebben op de Gebruiker door wie de opdracht is uitgevoerd.
 8. Privacy
  1. Smartwurk verwerkt persoonsgegevens van Gebruikers ten behoeve van de uitvoering van de Diensten en aanverwante activiteiten en in overeenstemming met de Wet bescherming persoonsgegevens.
  2. Op deze verwerking van persoonsgegevens is de Privacy Verklaring van Smartwurk van toepassing.
 9. Account
  1. Om gebruik te kunnen maken van de Diensten van Smartwurk dient een Account te worden aangemaakt op de wijze zoals beschreven op de Website onder opgave van de gevraagde gegevens.
  2. Smartwurk is gerechtigd (het aanmaken van) een Account en/of (het plaatsen van) Content door een Gebruiker te weigeren c.q. te verwijderen zonder vermelding van redenen.
  3. De Inloggegevens zijn strikt persoonlijk en mogen niet aan derden ter beschikking worden gesteld.
  4. De Gebruiker is aansprakelijk voor ieder gebruik dat wordt gemaakt van zijn Account en vrijwaart Smartwurk voor iedere aanspraak van derden inzake schade of anderszins, op enigerlei wijze ontstaan door het gebruik dat door middel van zijn Account van de Dienst is gemaakt.
  5. Smartwurk is gerechtigd het wachtwoord aan te passen indien dit nodig is in het belang van het functioneren van de Dienst.
 10. Intellectuele eigendomsrechten
  1. Alle intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de Website behoren bij uitsluiting toe aan Smartwurk en/of haar licentiegevers met uitzondering van het materiaal dat door de Gebruikers is aangeleverd in verband met het plaatsen van Content.
  2. Het is de Gebruiker niet toegestaan de Website of enige inhoud daarvan, zonder schriftelijke toestemming van Smartwurk, op welke wijze dan ook aan derden ter beschikking te stellen, te reproduceren, verspreiden, verzenden, of op welke wijze dan ook in een ander document of ander materiaal te verwerken. Dit houdt onder meer in dat het Gebruiker niet is toegestaan, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Smartwurk, een substantieel gedeelte van de inhoud van (een) databank(en) op te vragen en te hergebruiken en/of niet-substantiële gedeelten van de inhoud van een databank(en) herhaald en systematisch op te vragen en te hergebruiken in de zin van de Databankenwet.
  3. De Gebruiker garandeert dat de door hem op de Website geplaatste Conent, geen inbreuk maakt op (intellectuele eigendoms-) rechten van derden. De Gebruiker vrijwaart Smartwurk volledig voor alle mogelijke claims van derden op enige wijze voortvloeiend uit en/of verband houdende met het door hem geplaatste informatie op de Website, waaronder mede verstaan elke claim die gebaseerd is op de bewering dat de desbetreffende informatie inbreuk maakt op enige (intellectuele eigendoms-) rechten van derden.
 11. Uitsluiting

  Smartwurk behoudt zich het recht voor om Gebruiker uit te sluiten van elk (verder) gebruik van de Website, door onder meer zijn Account te blokkeren en/of te verwijderen, zonder verplicht te zijn om eventuele reeds geïnde vergoedingen terug te betalen, indien:

  • de Gebruiker op enige wijze in strijd handelt met deze Algemene Voorwaarden;
  • de Gebruiker inbreuk maakt op (intellectuele eigendoms-) rechten van derden;
  • de Gebruiker een uitzendbureau dan wel een daarmee vergelijkbare onderneming drijft;
  • de Gebruiker via de Dienst commerciële of andere berichten als een consument plaatst of verstuurt met naar redelijkerwijs kan worden aangenomen een ander doel dan het verkrijgen van reacties van andere Gebruikers en voor het uitvoeren van kluswerkzaamheden en/of op enige andere wijze in strijd handelt met artikel 6.2 van deze Voorwaarden;
  • de Gebruiker in strijd handelt met toepasselijke wet- en regelgeving;
  • de Gebruiker medewerkers van Smartwurk of andere Gebruiker onheus bejegend dmv smadelijke, lasterlijke, vulgair, obsceen of racistisch taalgebruik.
 12. Overmacht

  Smartwurk is niet gehouden tot het nakomen van enige verplichting indien zij daartoe verhinderd is als gevolg van overmacht. Onder overmacht wordt mede verstaan een niet toerekenbare tekortkoming van toeleveranciers en/of andere derden waarvan Smartwurk gebruikt maakt.

 13. Aansprakelijkheid Smartwurk
  1. Smartwurk is alleen aansprakelijk voor directe schade ten gevolge van opzet of grove schuld aan de zijde van Smartwurk. Onder directe schade worden uitsluitend verstaan de kosten die de Gebruiker redelijkerwijze heeft moeten maken om de tekortkoming van Smartwurk te herstellen of op te heffen, zodat de prestatie van Smartwurk wel aan de overeenkomst beantwoordt, alsmede redelijke kosten ter voorkoming of beperking van zulke schade en redelijke kosten ter vaststelling van de oorzaak en omvang daarvan.
  2. De totale aansprakelijkheid van Smartwurk kan nimmer meer bedragen dan de totale bedongen vergoeding voor gebruikmaking van de Dienst voor het op het moment dat de tekortkoming zich voordoet lopende jaar, met een maximum van € 500,-.
  3. Iedere aansprakelijkheid van Smartwurk voor indirecte schade, waaronder begrepen, maar niet beperkt tot, gevolgschade, winstderving en omzetderving, is uitgesloten. Meer in het bijzonder is Smartwurk niet aansprakelijk voor schade aan de zijde van de Gebruiker die is veroorzaakt door derden, die al dan niet gebruik maken van de Website en/of de Diensten.
 14. Verwijzingen

  De Website bevat verwijzingen (bijvoorbeeld door middel van een hyperlink, banner of button) naar de websites van derden. Smartwurk heeft geen zeggenschap over deze websites en is niet verantwoordelijk voor de inhoud daarvan en/of het gevoerde beleid, waaronder het privacy beleid.

 15. Beveiliging

  Smartwurk spant zich naar alle redelijkheid in haar systemen te beveiligen tegen verlies en/of enige vorm van onrechtmatig gebruik. Smartwurk legt hiervoor passende technische en organisatorische maatregelen ten uitvoer, waarbij onder meer rekening wordt gehouden met de stand van de techniek.

 16. Melding van Inbreuk
  1. Content dient te worden geplaatst op de wijze als op de Website bepaald en onder vermelding van de op de Website gevraagde gegevens.
  2. Indien een Gebruiker van mening is dat bepaalde informatie op de Website onrechtmatig is kan hij dit aan Smartwurk melden door middel van de daartoe bestemde button ("meld misbruik") op de Website. Aan de hand van de door deze Gebruiker op te geven gegevens zal Smartwurk de melding in behandeling nemen, mits de melding voldoet aan alle daartoe door Smartwurk gestelde vereisten. Indien uit de melding blijkt dat het gewraakte materiaal onmiskenbaar onrechtmatig is, zal dit door Smartwurk worden verwijderd. Door het doen van een melding vrijwaart de Gebruiker Smartwurk voor iedere aanspraak van derden in verband met de verwijdering van materiaal. De vrijwaring heeft mede betrekking op alle schade en kosten die Smartwurk lijdt in verband met een dergelijke aanspraak, waaronder mede begrepen – maar niet daartoe beperkt – het vergoeden van kosten voor juridische rechtsbijstand.
 17. Rechten en verplichtingen van Smartwurk.nl
  1. Smartwurk.nl zal zich inspannen om de Website ter beschikking te stellen aan het Lid. Smartwurk.nl garandeert niet dat de Website te allen tijde, ononderbroken of volledig beschikbaar zal zijn.
  2. Smartwurk.nl behoudt zich het recht voor om:
   • de Website onaangekondigd te blokkeren of deze buiten gebruik te stellen ten behoeve van onderhoud, aanpassing of verbetering daarvan;
   • onaangekondigd onderdelen van de Website aan te passen, uit te breiden, te schrappen of anderszins te wijzigen.
  3. Smartwurk.nl garandeert niet dat de Website vrij is van fouten, gebreken of Malware of dat de Website actueel, compleet of accuraat is.
  4. Smartwurk.nl is niet verantwoordelijk voor handelen of nalaten van andere Leden. De Content van Leden of andere derden geeft uitsluitend de persoonlijke mening weer van de betreffende Leden of derden en Smartwurk.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud daarvan.
  5. Bepaalde hyperlinks of ingevoegde afbeeldingen op de Website leiden naar door derden beheerde, externe websites. Smartwurk.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud en het functioneren van deze externe websites, noch voor de kwaliteit van eventuele software, producten of diensten die daarop worden aangeboden en aanvaardt daarvoor geen aansprakelijkheid. Het privacybeleid van Smartwurk.nl is niet van toepassing op persoonsgegevens die via deze externe websites worden verzameld.

Hoe het werkt

Over zoeken, vinden en kennis delen

Profiel aanmaken op Smartwurk

Maak een gratis profiel aan en laat zien wie je bent

Op Smartwurk kun je jezelf zichtbaar maken door het aanmaken van een persoonlijk, gratis profiel met een eigen etalage: een online portfolio waarin je je werk, talent, ambities en competenties op een actieve manier worden weergegeven.

Zo ben je nog beter vindbaar voor interessante opdrachtgevers en andere gebruikers die graag met jou willen samenwerken.

Profiel zoeken op Smartwurk

Vind de leukste zzp'ers en studenten om mee samen te werken

Op Smartwurk kun je makkelijk en snel een zzp'er of student vinden om mee samen te werken, gewoon bij jou in de buurt! Dat kan door te zoeken in onze database of bijvoorbeeld door het plaatsen van een opdracht, stage of innovatievraag.

Delen op Smartwurk

Delen en vinden van interessante informatie

Op Smartwurk kun je interessante informatie vinden over ondernemerschap, nieuws en evenementen in je regio en allerlei andere nuttige, inspirerende informatie vanuit onze community!

Wil je zelf je kennis delen en anderen inspireren? Dat kan! Door het plaatsen van een "post" hou je anderen op de hoogte van je werken en activiteiten. Ben je lekker actief op het platform en worden je posts veel gelezen? Dan ben je extra zichtbaar en vindbaar voor je medegebruikers.

Do's en don'ts

Een aantal do's en don'ts met een knipoog ;-)

Voor zzp'ers

Goeie zzp'er

Do

 • Laat zien wat jou zakelijk bezighoudt en wat je expertise is. Bouw een sterk en representatief portfolio op.
 • Deel zakelijke kennis, nieuwtjes, evenementen die interessant zijn voor jou, maar ook voor anderen.
 • Bied een stage- of werkervaringsplaats aan. Super als je je kennis en ervaring wilt delen!
 • Vertel ons hoe we Smartwurk met jouw bijdrage nog leuker en smarter kunnen maken.
Niet zo'n beste zzp'er

Don't

 • We zijn natuurlijk heel ruimdenkend, maar mocht je je geld verdienen in het illegale circuit dan verwijzen we je bij deze door naar het darknet.
 • Studenten en starters inzetten is super, maar dan natuurlijk niet alleen voor de saaie en vervelende klusjes.
 • We willen graag je mening horen, maar laten we het wel positief houden! Feedback is welkom, maar klagen niet.

Voor studenten en starters

Do

 • Bouw je portfolio op door het omschrijven van je stages en werkervaring.
 • Vertel wat je al weet, maar ook wat je nog wilt leren.
 • Omschrijf je sterke punten en kwaliteiten, vertel wat jou uniek maakt.
 • Laat zien dat je op de hoogte bent van de ontwikkelingen op je vakgebied door het delen van: actueel nieuws, leuke seminars en evenementen.
 • Vertel ons hoe we Smartwurk met jouw bijdrage nog leuker en smarter kunnen maken.

Don't

 • Kiekjes van je afstudeerfeestje, vakanties en gezellig feestende vrienden.
 • Illegale hobby's of andere duistere activiteiten.
 • Een auto van de zaak eisen bij je stage of werkervaringsplaats.

Voor opdrachtgevers

Do

 • Bied leuke opdrachten, stages, werkervaringsplaatsen en projecten aan.
 • Plaats interessante nieuwtjes, seminars en evenementen waar we met z'n allen blij en nog smarter van worden.
 • Vertel ons hoe we Smartwurk met jouw bijdrage nog leuker en smarter kunnen maken.

Don't

 • Nieuws over het 50-jarig jubileum van uw medewerker, de verbouwing van de kantine of de zwangerschap van juffrouw Jannie.
 • Vage opdrachten waar we onze wenkbrauwen bij fronsen.

Voor uitzendbureaus, detacheringsorganisaties en aanverwante bedrijven

Do

 • Bied leuke opdrachten waar onze zzp'ers, studenten en starters blij van worden aan!
 • Vertel ons hoe we Smartwurk met uw bijdrage nog leuker en smarter kunnen maken.

Don't

 • Het stalken van gebruikers is natuurlijk uit den boze.
 • Het plaatsen van reclamemateriaal puur voor eigen dienstverlening is niet cool en ook niet smart.

Contact

Heb je een vraag of wil je meedenken of meedoen? Neem dan gerust contact met ons op.

Er is een fout opgetreden. Je bericht is niet verzonden.

Niet alle benodigde velden zijn ingevuld.

Je bericht is verzonden.

Geen resultaten

Geen resultaten

Welkom in jouw etalage

Deel hier je werk, nieuws, producten, verhalen en nog veel meer. Begin direct met het vullen van jouw etalage en laat zien wie je bent!

Druk op de knop hieronder en plaats je eerste post.

Je eerste post plaatsen Voorbeeld van een gevulde etalage

Gepost op

Stemmen
0
Keer bekeken
0
Terug

Post

Type post

Kies welk soort post je wilt plaatsen

Toevoegen Bewerken

Vul de gegevens in en bekijk de voorvertoning.

Maximaal 5 onderwerpen.

Niet alle benodigde informatie is goed ingevuld. Controleer de gemarkeerde velden en probeer het opnieuw.

Profiel bewerken

Pas hier je publiekelijk profiel aan.

Om wijzigingen door te voeren druk je onderaan de pagina op opslaan.

Algemeen
Contact
Locatie
Social media

Gelukt! Je profiel is aangepast.

Mislukt! Je profiel is niet aangepast.

Aanmelden

Word ook lid van ons netwerk en meld je vandaag nog aan bij Smartwurk!

De naam en/of het e-mailadres is al in gebruik. Probeer een andere combinatie of log in en wijzig je wachtwoord.

Het wachtwoord moet minimaal 8 karakters lang zijn.

De wachtwoorden zijn niet gelijk.

De algemene voorwaarden zijn niet geaccepteerd.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog eens.

Welkom terug

Zzp'ers, starters en opdrachtgevers vinden elkaar op Smartwurk, het podium voor lokaal talent en ondernemerschap.

Onjuist e-mailadres en/of wachtwoord.

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten

Vraag hier een e-mail aan waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen.

De e-mail is verstuurd.

Nieuw wachtwoord

Stel hier je nieuwe wachtwoord in.

Het wachtwoord moet minimaal 8 karakters lang zijn.

Er is een fout opgetreden. Je wachtwoord is niet gewijzigd.

Je wachtwoord is gewijzigd.

Geen resultaten

Favorieten

Overige onderwerpen

Instellingen

Verificatie

Je e-mailadres is nog niet geverifieerd. Verificatie van je e-mailadres is nodig om te kunnen posten.

Druk op de knop hieronder om een nieuwe verificatie-e-mail te versturen en volg de verdere aanwijzingen in de e-mail.

De e-mail is verstuurd.

Pas hier de instellingen van je account aan.

Om wijzigingen door te voeren vul je onderaan de pagina je wachtwoord in en druk je op opslaan.

Algemeen
Wachtwoordwijziging

Je wachtwoord aanpassen?

Opslaan

Voer ter controle je huidige wachtwoord in.

Gelukt! Je instellingen zijn aangepast.

Mislukt! Je instellingen zijn niet aangepast.

Welkom bij Smartwurk

Leuk dat je je hebt aangemeld!

Om je op weg te helpen hebben we een aantal tips voor je:

Heel veel plezier en succes.

Je aanmelding is geslaagd!

We hebben een e-mail gestuurd naar . Gebruik de link in de e-mail om je account te activeren. Het kan een paar minuten duren voordat de e-mail aankomt.

Geen e-mail ontvangen? Controleer je ongewenste e-mail of doe opnieuw een aanvraag.

Gaat er iets anders mis of loop je vast? Neem dan contact met ons op.

Verificatie voltooid

We hebben geverifieerd dat het ingevoerde e-mailadres van jou is. Je registratie is bevestigd en je account is aangemaakt. Je kunt nu je profiel aanvullen en berichten publiceren.

Verificatie mislukt

We hebben niet kunnen verifiëren dat het ingevoerde e-mailadres van jou is.

Er is iets misgegaan tijdens het verificatieproces. Probeer het nogmaals door een nieuwe verificatie-e-mail aan te vragen of neem contact met ons op.

Fout

Oeps, er is iets misgegaan :-(

Foute aanvraag

Statuscode 400

De ingevoerde gegevens kloppen niet. Probeer het nog eens met andere gegevens.

Niet geautoriseerd

Statuscode 401

Je moet ingelogd zijn om toegang te krijgen tot de opgevraagde informatie. Log in en probeer het nog eens.

Verboden toegang

Statuscode 403

De toegang tot de opgevraagde informatie is geweigerd. Heb je het verificatieproces wel doorlopen?

Niet gevonden

Statuscode 404

De opgevraagde informatie is niet gevonden. Weet je zeker dat je geen typfout hebt gemaakt?

Conflict

Statuscode 409

De ingevoerde gegevens zijn al in gebruik. Probeer het nog eens met andere gegevens.

Aanvraag kan niet verwerkt worden

Statuscode 422

De ingevoerde gegevens zijn niet compleet. Heb je alle verplichte velden wel ingevuld?

Interne serverfout

Statuscode 500

Sorry, we hebben wat problemen met de server. Probeer het later nog eens.

Onbekende fout

Geen statuscode

Er heeft zich een onbekend probleem voorgedaan. Probeer het nog eens.